MAKARON RYŻOWY Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU
SKŁADNIKI:
1
opakowanie makaronu ryżowego
Mieszanka
chińska mrożona
Przyprawa
kuchni chińskiej
1
łyżka sosu sojowego
natka
pietruszki do smaku
olej
MAKARON
RYŻOWY Z WARZYWAMI PRZYGOTOWANIE:
1. Nalewam
wodę do garnka i wstawiam na gaz.
2.kiedy woda się już zagotuje Wrzucamy makaron i postępujemy zgodnie z
instrukcją na opakowaniu.
3. Na
oleju szybko podsmażamy warzywa po chwili dodajemy wodę, sos sojowy i dusimy
przez ok.10 min.
4. Doprawiamy
przyprawą do dań chińskich ewentualnie solą i pieprzem.
5. Wrzucamy
odcedzony makaron i pokrojoną pietruszkę.
6. Podrzucam
kilka razy, żeby wszystkie składniki się połączyły i zostawiam na 1 minutę na
gazie.
7. Nakładam
na talerze, dekorujemy całymi listkami pietruszki.
smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz