MAKARON Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU (5 godz.)






MAKARON RYŻOWY Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU




SKŁADNIKI:

1 opakowanie makaronu ryżowego
Mieszanka chińska mrożona
Przyprawa kuchni chińskiej
1 łyżka sosu sojowego
natka pietruszki do smaku
olej


MAKARON RYŻOWY Z WARZYWAMI PRZYGOTOWANIE:

1. Nalewam wodę do garnka i wstawiam na gaz.


2.kiedy woda się już zagotuje Wrzucamy makaron i postępujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3. Na oleju szybko podsmażamy warzywa po chwili dodajemy wodę, sos sojowy i dusimy przez ok.10 min.

4. Doprawiamy przyprawą do dań chińskich ewentualnie solą i pieprzem.

5. Wrzucamy odcedzony makaron i pokrojoną pietruszkę.

6. Podrzucam kilka razy, żeby wszystkie składniki się połączyły i zostawiam na 1 minutę na gazie.


7. Nakładam na talerze, dekorujemy całymi listkami pietruszki. 

smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

BEZPIECZNY CZAS WOLNY (2 godz.)

Alkohol i papierosy nie są dla młodzieży!!!!!   Gdy ktoś cię częstuje, zawsze możesz powiedzieć "nie".   W odmowie nie ma n...