WAGI SĄ RÓŻNE !!
Waga łazienkowa, na której możesz sprawdzić ile ważysz i czy nie
przytyłeś po świętach.😉
Waga na poczcie, gdzie ważone są listy i paczki.
Waga lekarska, na której p.
pielęgniarka lub lekarz sprawdza naszą wagę.
Waga sklepowa, na której ekspedientka odważa nam towar.
Waga samochodowa, na której ważone są samochody.
I chyba nam najlepiej znana waga kuchenna, na której odważamy np.
produkty do ciasta.
JAK POSŁUGIWAĆ SIĘ WAGĄ KUCHENNĄ?
Z wagi należy korzystać stawiając ją na stole lub blacie
kuchennym.
Następnie należy postawić miskę na powierzchni wagi.
Wcisnąć przycisk "włącz/wyłącz" ("ON/OFF"). Poczekać należy, aż na wyświetlaczu pojawi się "0" .
lub
Waga
jest gotowa do użytkowania!
Przycisk "Z/T" CZYLI ZEROWANIE
Kiedy na włączonej wadze stawiamy miskę lub inny pojawi się ciężar miski.
Aby zważyć tylko to co nasypiemy do miski wciskamy przycisk "Z/T" (zero/tara).
Teraz w misce można umieścić produkt przeznaczony do zważania.
TYLKO NIE WKŁADAJCIE TAM:
KOTA
PSA
KAMIENI
Na wyświetlaczu pojawi się ciężar.
Spróbujcie odważyć np.cukru, kaszy, mąki …
100g
300g
250g
750g
Wojciech Sperkowski obecny
OdpowiedzUsuńDziemidowicz obecna
OdpowiedzUsuńkrystian sularz obecny przecytane
OdpowiedzUsuń